Over ons

Wie zijn wij ?
“Stichting Flexbus de Marne” is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor het vervoer van mensen in de achterliggende dorpen van gemeente De Marne waar geen of weinig openbaar vervoer is. Om de inwoners van dit gebied toch te kunnen bedienen is in samenwerking met gemeente De Marne, het OV-bureau Groningen Drenthe en Arriva het “Flexbus-project opgezet.
Rond februari/maart 2006 werden er vrijwilligers gevraagd om als chauffeur voor dit project te gaan werken. Uit de groep die zich toen heeft aangemeld is een ‘bestuur’ gevormd die de “Stichting Flexbus de Marne” heeft opgericht. Sinds die tijd is er door de stichting en de andere betrokken partners hard gewerkt om de bus vanaf 30 oktober 2006 door de dorpen te laten rijden. Er komt veel bij kijken om van niets – iets te maken.

Het doel van Stichting Flexbus de Marne is:
aansluiting verzorgen op het openbaar vervoer (lijn 65),
voorzieningen binnen de gemeente beter bereikbaar maken voor jong en oud.
Vanaf 07-01-2008 gaat het om het gebied tussen Leens, Houwerzijl en Kloosterburen. Tijdens de route worden de volgende dorpen aangedaan: Niekerk, Houwerzijl, Zuurdijk, Warfhuizen, Wehe Den Hoorn, Leens, Molenrij, Haven, Kloosterburen, Westerklooster,  Kruisweg, en terug. Naast de vaste haltes kan er ook langs de route flexibel ingestapt worden. Door langs de route te gaan staan en de hand op te steken kan men de bus aanhouden, instappen en uitstappen op de plaats van bestemming.

In het geval, dat de Flexbus op deze route als voorziening een aanwinst is voor het welzijn van de inwoners in deze gemeenten is het zeer wel mogelijk, dat dit initiatief ook uitgebreid wordt naar andere dorpen binnen gemeente De Marne.

Het bestuur van Stichting Flexbus de Marne bestaat uit:
Voorzitter: dhr. Luppo Strobos
Secretaris: mw. Marga Fokkens
Penningmeester: dhr. Roelof Ausema

Contactgegevens:
Stichting Flexbus De Marne
Secretariaat: mw. M.E. Fokkens – de Groot
Tammingastraat 39
9978 PA Hornhuizen
Tel.nr.: 0595-481417
K.v.K. nr. 02094500
Rabobanknr. 123964938