Nieuws Blog

Buurtbus kaartjes

In de Buurtbus zijn andere kaartjes geldig dan je gewend bent bij de ‘gewone’ bus’. In de Buurtbus kun je bij de chauffeur een Buurtbuskaartje kopen (alleen PIN). Je kunt niet met een OV-chipkaart reizen in de Buurtbus.

Wat kost het?

Een Buurtbuskaartje kost 2 euro.

Voor wie?

Het kaartje is geldig voor één persoon. Net als in de ‘gewone’ bus reizen kinderen t/m 3 jaar altijd gratis mee. Daarnaast reizen drie kinderen van 4 t/m 11 jaar ook gratis mee met een volwassene.

Waar te koop?

Een Buurtbuskaartje is alleen te koop bij de chauffeur in de Buurtbus.

Waar geldig?

Het kaartje is geldig voor een enkele reis met de Buurtbus.

Overige kaarten en abonnementen in de Buurtbus

Sterabonnement Het Sterabonnement is niet geldig in de Buurtbus.Studentenreisproduct Het studentenreisproduct is geldig in de Buurtbus. Je kunt alleen niet met je OV-chipkaart in- en uitchecken. Je laat op de volgende manier je product controleren:Op je telefoon kun je aantonen dat je in het bezit bent van een sterabonnement of studentenreisproduct. Log in op www.ov-chipkaart.nl met je smartphone. Klik bij ‘Mijn kaarten’ op ‘Bekijk kaartinformatie’ en toon het overzicht aan de buurtbuschauffeur. Toon daarnaast ook je OV-chipkaart, zodat de chauffeur kan controleren dat jij inderdaad de eigenaar bent van de kaart met het reisproduct. Dagkaart en Dal-Dagkaart De Dagkaart en Dal-Dagkaart zijn geldig in de Buurtbus. Ze zijn niet te koop in de Buurtbus.

Reis je vaker met de Buurtbus?

Een Buurtbus Maandabonnement kost € 40,- en is te koop bij de chauffeur. Dit is voordeliger als je vaker dan 20 x per maand met de Buurtbus reist.